AIM a participat la întâlnirea Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon cu asociațiile de business

Liliana News, Noutăți Leave a Comment

Pe 18 iulie directorul executiv AIM Liliana Busuioc a participat la întâlnirea Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon cu asociațiile de business.

Directorul executiv AIM a prezentat recomandările AIM pentru reforme printre care: Declarația Drepturilor Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Legea Debitorului și Creditorului și crearea Oficiului Avocatului Businessului. Directorul executiv a menționat că la AIM timp de trei ani au fost documentate toate problemele antreprenorilor și drept rezultat acestea au fost formulate într-un set de drepturi care trebuie să fie protejate, iari aprobarea Declarației Drepturilor IMM-lor ar fi un prim pas pentru reforme care ar susține și ar dezvolta sectorul IMM-lor.

Liliana Busuioc a vorbit despre practicile abuzive ale băncilor și importanța unui proces transparent și clar de creditare care poate fi reglementat prin Legea Debitorului si Creditorului, inițiativă promovată de AIM.

Liliana Busuioc a vorbit despre importnața IMM-lor în economie și a solictat Președintelui să atragă atența asupra acestui sector prin crearea Oficiului Avocatul Business-ului, organizație care să protejeze drepturile IMM-lor

Președintele a subliniat că Președinția acordă o atenție sporită acțiunilor de îmbunătățire a mediului de afaceri și a dat asigurări că dialogul dintre Președinție și mediul de afaceri va fi unul permanent, iar în rezultatul acestuia vor fi elaborate politici menite să contribuie la creșterea economică. 

Update 23 iulie

AIM a trimis în adresa Președintelui recomandările de reforme cu impact mare pentru IMM-ri.

Sursa foto: Președinția Republicii Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *