AIM a participat la întâlnirea Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon cu asociațiile de business

Liliana News Leave a Comment

Pe 18 iulie directorul executiv AIM Liliana Busuioc a participat la întâlnirea Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon cu asociațiile de business.

Directorul executiv AIM a prezentat recomandările AIM pentru reforme printre care: Declarația Drepturilor Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Legea Debitorului și Creditorului și crearea Oficiului Avocatului Businessului. Directorul executiv a menționat că la AIM timp de trei ani au fost documentate toate problemele antreprenorilor și drept rezultat acestea au fost formulate într-un set de drepturi care trebuie să fie protejate, iari aprobarea Declarației Drepturilor IMM-lor ar fi un prim pas pentru reforme care ar susține și ar dezvolta sectorul IMM-lor.

Liliana Busuioc a vorbit despre practicile abuzive ale băncilor și importanța unui proces transparent și clar de creditare care poate fi reglementat prin Legea Debitorului si Creditorului, inițiativă promovată de AIM.

Liliana Busuioc a vorbit despre importnața IMM-lor în economie și a solictat Președintelui să atragă atența asupra acestui sector prin crearea Oficiului Avocatul Business-ului, organizație care să protejeze drepturile IMM-lor

Președintele a subliniat că Președinția acordă o atenție sporită acțiunilor de îmbunătățire a mediului de afaceri și a dat asigurări că dialogul dintre Președinție și mediul de afaceri va fi unul permanent, iar în rezultatul acestuia vor fi elaborate politici menite să contribuie la creșterea economică. 

Sursa foto: Președinția Republicii Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *