AIM SOLICITĂ EXTINDEREA TERMENULUI PENTRU DEPUNEREA CERERILOR DE SUBVENȚII  - AIMM

AIM SOLICITĂ EXTINDEREA TERMENULUI PENTRU DEPUNEREA CERERILOR DE SUBVENȚII 

Pe 9 octombrie, echipa AIM a expediat o scrisoare către Vladimir BOLEA

Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, prin care solicită extinderea termenului limită pentru depunerea dosarelor de subvenții. 

Din cauză că în acest an, termenul limită de aplicare este pe 30 septembrie și nu pe 31 octombrie ca în anii precedenți, iar fermierii nu au fost informați suficient despre acest lucru, mulți dintre ei nu au reușit să se pregătească suficient ca să depună cererea la timp. 

Obținerea subvenției este necesară pentru activitatea IMM-uri din domeniul agriculturii, deoarece acestea se confruntă acum cu dificultăți financiare, din cauza crizei economice, creșterii ratelor dobânzilor și a costurilor de producție. 

Totodată, anul 2023 a fost unul cu rate ale dobânzii foarte înalte (uneori atingând până la 19.6%) fapt care a pus mare presiune pe rentabilitatea și chiar sustenabilitatea afacerilor mici și mijlocii.

De aceea, echipa AIM solicită intervenția MAIA către Comisia de Situații Excepționale în vederea extinderii termenului pentru depunerea cererilor de subvenții până la data de 15 noiembrie.

Această activitate de advocacy a fost realizată cu suportul Center for International Private Enterprise și OPTIM Project susținut de guvernul Elveției și implementat de Helvetas Swiss Intercooperation .