IMM vs Corupția | AIMM

IMM vs Corupția

În Republica Moldova corupția este o realitate a vieții atât pentru cetățeni cât și pentru companii. Majoritatea companiilor mici se confruntă cu corupția într-un anumit mod, dar nu toate industriile sunt egale. În general, cu cât industria în care activezi este mai expusă la reglementare, cu atât este mai mare riscul de a întâlni oficiali corupți sau alte amenințări.

În cadrul Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii, companiile noastre pledează împreună pentru un viitor în Moldova fără corupție. Considerăm că toate persoanele și companiile au dreptul la condiții de concurență echitabile și la un sistem bazat pe reguli. Pentru ca oricare dintre noi să prospere, avem nevoie de o economie în creștere. La rândul său, asta înseamnă o țară fără migrație în masă, spălare de creiere și izolare de restul lumii. Corupția este sursa tuturor acestor probleme, de la concurența neloială la migrație. Astfel, AIM este dedicată combaterii corupției care afectează afacerile mici.

La momentul de față, dezvoltăm diverse inițiative în acest domeniu, iar în curând vom publica mai multe informații despre acestea. Dar primul și cel mai important pas al nostru este să declarăm valorile pe care le susținem. Pentru a face acest lucru, AIM a colaborat cu Zona Zero (website, facebook) pentru a promova un mediu de afaceri transparent și bazat pe valori. Încurajăm toate companiile să devină membre ale Zonei Zero declarându-și locul de desfășurare a activității fără corupție și respectând statul de drept. Făcând public această declarație, prin insigne postate și referințe către companiile partenere, răspândim ideea că împreună dorim să trăim într-o țară fără corupție. Alăturați-vă astăzi comunității Zona Zero.

X
X
X