AIM a desfășurat consultări cu peste 70 de antreprenori pe 3 domenii de interes

Liliana News Leave a Comment

Am promis imediat după lansarea Stării de Urgență în țara noastră că vom oferi suport tuturor antreprenorilor cu afaceri mici și mijlocii, aflați în impas sau în imposibilitate de activitate în această perioadă. AIM a organizat mai multe consultări online timp de o săptămână pentru a explica membrilor acțiunile unui IMM în perioada cât este activă starea de urgență și pentru a veni cu explicații la noile acte normative pentru întreprinderi.

În total au fost desfășurate 9 consultări de grup cu experți din domeniul legal, fiscal și pe aspecte manageriale. La acestea au participat în total peste 70 de antreprenori care au venit cu întrebări, neclarități, dar și sugestii de acțiuni care ar putea fi întreprinse în comun. Domeniile business-ului care au fost acoperite de consultări ai celor 3 experți AIM sunt foarte diverse: Turism, Industria Ușoară, Comerț, Horeca, Sfera serviciilor sau construcții.

În final, mai multe sugestii ale antreprenorilor, aplicabile în masă pe industrie, vor fi propuse de către AIM în cadrul discuțiilor la nivel înalt pentru găsirea soluțiilor în contextul crizei economice generate de Covid-19. La nivel individual, companiile au aflat cum pot optimiza cheltuielile în acest moment, ce pot face pentru a putea beneficia de ajutorul acordat de stat și ce acțiuni pot întreprinde în raport cu angajații lor.

Acțiunea este susținută de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova‘’, realizat de Helvetas Swiss Intercooperation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *