Despre AIM | AIMM

Despre AIM

Despre AIM

Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova este o asociație de afaceri neguvernamentală, bazată pe calitatea de membru. Membrii AIM sunt întreprinderi mici și mijlocii care activează în Republica Moldova. Membrii noștri lucrează împreună ca aliați prin rețea, resurse, advocacy și alte inițiative pentru a încuraja și proteja dezvoltarea și creșterea prin schimbul de principii comune.

Misiunea noastră

Misiunea noastră este să promovăm și să protejăm bunăstarea generală și prosperitatea întreprinderilor mici și mijlocii și a celor care fac afaceri cu întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova, astfel încât comunitatea de afaceri și cetățenii săi să prospere.

Viziunea noastră

AIM este o comunitate de afaceri mici și mijlocii care lucrează împreună pentru realizarea unor obiective comune care vor dezvolta un mediu antreprenorial-juridic clar și transparent, pentru a promova creșterea economică și investițiile în Republica Moldova.

Domenii de activitate

Dezvoltarea comunității de afaceri

Evenimente lunare pentru membri
Evenimente educaționale
Evenimente de oportunități

Resursa „Primul apel”

Consultare
Recomandări
Rapoarte

Politici și advocacy

Colectarea și formularea provocărilor cu care se confruntă membrii
Dialogul între mediul de afaceri și guvern
Contribuția la cadrul de reglementare a mediului de afaceri

Fondatorii AIM

David Smith

Președinte

M-am născut în Commonwealth-ul Virginia și am trăit în întreaga lume înainte de a mă muta în Moldova în 2012 ca voluntar în cadrul Corpului Păcii. După ce am finalizat serviciul Corpului Păcii în iulie 2014, am cofondat Smokehouse, primul restaurant american de BBQ în Chișinău, alături de Matt Stahlman și Vlad Shuleansky. De când am deschis cu succes Smokehouse în iunie 2015, mă puteți găsi zilnic la Smokehouse discutând cu clienții despre BBQ, bere artizanală și afaceri în Moldova.

Matt Rutter

Copreședinte

Moldova este casa mea. M-am mutat aici în 2012 pentru a servi ca consultant pentru antreprenoriat și dezvoltare economică pentru Camera de Comerț din Găgăuzia. După trei ani în funcția aceasta, mi-era clar că Moldova are un potențial economic imens și o nevoie foarte serioasă de creare de locuri de muncă, dar nu avea resursele cheie de pornire și ecosistemele antreprenoriale care sunt factorii cheie pentru creșterea unei națiuni. Cu Kingdom Paradigm SRL, eu și cofondatorii noștri împuternicim antreprenorii locali cu resursele financiare și profesionale de care au nevoie pentru a lansa în Moldova întreprinderi cu adevărat excelente și scalabile. Rugăciunea mea este ca clienții noștri și alte afaceri excelente ca aceștia să construiască o Moldova mai puternică, o casă mai bună pentru toți cei care locuiesc aici.

Kelsey Walters

Vicepreședinte

Locuiesc în Moldova și iubesc Moldova. Provin dintr-o familie de fermieri de 6 generații din Oklahoma, SUA. După ce am primit o diplomă în studii economice agricole, m-am mutat în Moldova în 2007 ca voluntar în cadrul Corpului Păcii pentru a-mi servi țara prin servirea Moldovei. În 2009 m-am căsătorit cu un bărbat minunat, Iurie, și am fondat o companie în domeniul producției agricole. Am experimentat fiecare nivel al agriculturii în Moldova, de la prășit grădinile, gestionarea a 12 hectare de ardei de câmp, până la vânzarea pe piața angro, până la investiții în echipamente mari pentru a prelucra mii de hectare. Înțeleg agricultura și fermierii la un nivel foarte personal, dar știu și că Moldova se poate descurca mai bine în agricultură.

Consiliul de administrație AIM

David Smith

David Smith

Președinte AIM

Vitalie Condrațchi

Vitalie Condrațchi

Vicepreședinte advocacy

Iuri Cicibaba

Iuri Cicibaba

Membru al Consiliului

Alexei Kishlaru

Alexei Kishlaru

Membru al Consiliului

Viorica Rumleanshi

Viorica Rumleanshi

Membru al Consiliului

Igor Prunean

Igor Prunean

Membru al Consiliului

Echipa executivă AIM

Liliana Busuioc

Liliana Busuioc

Director executiv

Andrei Jizdan

Andrei Jizdan

Contabil

Igor Ciurea

Igor Ciurea

Strângere de fonduri

Declarația principiilor noastre

Noi, ca membri ai AIM, ne angajăm să respectăm principiile unei afaceri corecte, oneste și deschise, cu respectarea legii și a reglementărilor din Republica Moldova. În încercarea de a urma aceste principii vom:

evita să facem afaceri cu alții care nu acceptă valorile noastre și care ne pot afecta reputația într-un mod negativ.

stabili procesele noastre într-un mod transparent, astfel încât să ne putem păstra și susține valorile.

asigura că fiecare din afacerea noastră și partenerii noștri de afaceri ne cunosc principiile.

depune eforturi pentru a păstra aceste principii chiar și atunci când este dificil să le păstrăm.

X
X
X