
Despre AIM
Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova este o asociație de afaceri neguvernamentală, bazată pe calitatea de membru. Membrii AIM sunt întreprinderi mici și mijlocii care activează în Republica Moldova. Membrii noștri lucrează împreună ca aliați prin rețea, resurse, advocacy și alte inițiative pentru a încuraja și proteja dezvoltarea și creșterea prin schimbul de principii comune.
Misiunea noastră
Misiunea noastră este să promovăm și să protejăm bunăstarea generală și prosperitatea întreprinderilor mici și mijlocii și a celor care fac afaceri cu întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova, astfel încât comunitatea de afaceri și cetățenii săi să prospere.
Viziunea noastră
AIM este o comunitate de afaceri mici și mijlocii care lucrează împreună pentru realizarea unor obiective comune care vor dezvolta un mediu antreprenorial-juridic clar și transparent, pentru a promova creșterea economică și investițiile în Republica Moldova.
Domenii de activitate
Dezvoltarea comunității de afaceri
✓ Evenimente lunare pentru membri
✓ Evenimente educaționale
✓ Evenimente de oportunități
Resursa „Primul apel”
✓ Consultare
✓ Recomandări
✓ Rapoarte
Politici și advocacy
✓ Colectarea și formularea provocărilor cu care se confruntă membrii
✓ Dialogul între mediul de afaceri și guvern
✓ Contribuția la cadrul de reglementare a mediului de afaceri
Fondatorii AIM

David Smith
Președinte
M-am născut în Commonwealth-ul Virginia și am trăit în întreaga lume înainte de a mă muta în Moldova în 2012 ca voluntar în cadrul Corpului Păcii. După ce am finalizat serviciul Corpului Păcii în iulie 2014, am cofondat Smokehouse, primul restaurant american de BBQ în Chișinău, alături de Matt Stahlman și Vlad Shuleansky. De când am deschis cu succes Smokehouse în iunie 2015, mă puteți găsi zilnic la Smokehouse discutând cu clienții despre BBQ, bere artizanală și afaceri în Moldova.

Matt Rutter
Copreședinte
Moldova este casa mea. M-am mutat aici în 2012 pentru a servi ca consultant pentru antreprenoriat și dezvoltare economică pentru Camera de Comerț din Găgăuzia. După trei ani în funcția aceasta, mi-era clar că Moldova are un potențial economic imens și o nevoie foarte serioasă de creare de locuri de muncă, dar nu avea resursele cheie de pornire și ecosistemele antreprenoriale care sunt factorii cheie pentru creșterea unei națiuni. Cu Kingdom Paradigm SRL, eu și cofondatorii noștri împuternicim antreprenorii locali cu resursele financiare și profesionale de care au nevoie pentru a lansa în Moldova întreprinderi cu adevărat excelente și scalabile. Rugăciunea mea este ca clienții noștri și alte afaceri excelente ca aceștia să construiască o Moldova mai puternică, o casă mai bună pentru toți cei care locuiesc aici.

Kelsey Walters
Vicepreședinte
Locuiesc în Moldova și iubesc Moldova. Provin dintr-o familie de fermieri de 6 generații din Oklahoma, SUA. După ce am primit o diplomă în studii economice agricole, m-am mutat în Moldova în 2007 ca voluntar în cadrul Corpului Păcii pentru a-mi servi țara prin servirea Moldovei. În 2009 m-am căsătorit cu un bărbat minunat, Iurie, și am fondat o companie în domeniul producției agricole. Am experimentat fiecare nivel al agriculturii în Moldova, de la prășit grădinile, gestionarea a 12 hectare de ardei de câmp, până la vânzarea pe piața angro, până la investiții în echipamente mari pentru a prelucra mii de hectare. Înțeleg agricultura și fermierii la un nivel foarte personal, dar știu și că Moldova se poate descurca mai bine în agricultură.
Consiliul de administrație AIM

David Smith
Președinte AIM

Vitalie Condrațchi
Vicepreședinte advocacy

Iuri Cicibaba
Membru al Consiliului

Alexei Kishlaru
Membru al Consiliului

Viorica Rumleanshi
Membru al Consiliului

Igor Prunean
Membru al Consiliului
Echipa executivă AIM

Liliana Busuioc
Director executiv

Andrei Jizdan
Contabil

Igor Ciurea
Strângere de fonduri
Declarația principiilor noastre
Noi, ca membri ai AIM, ne angajăm să respectăm principiile unei afaceri corecte, oneste și deschise, cu respectarea legii și a reglementărilor din Republica Moldova. În încercarea de a urma aceste principii vom:
evita să facem afaceri cu alții care nu acceptă valorile noastre și care ne pot afecta reputația într-un mod negativ.
stabili procesele noastre într-un mod transparent, astfel încât să ne putem păstra și susține valorile.
asigura că fiecare din afacerea noastră și partenerii noștri de afaceri ne cunosc principiile.
depune eforturi pentru a păstra aceste principii chiar și atunci când este dificil să le păstrăm.