Codul de Etică al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova | AIMM

Codul de Etică al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova

Cu toții ne dorim în Moldova un mediu antreprenorial sănătos. Asta ne va motiva să credem în viitorul țării noastre, ne va ajuta să ne reținem angajații de la plecarea în altă țară, va atrage investiții în economie.

Înțelegem că nu e doar datoria autorităților să adopte legi pentru a-i face pe antreprenori să muncească onest și transparent. Este și datoria oamenilor de afaceri să își ia un angajament social, bazat pe principii și valori comune, care ar asigura onestitate, transparență, concurență sănătoasă și integritate.

De aceea, AIM a elaborat un cod de etică, cu 8 clauze pe care ne dorim să le citească și să le respecte orice antreprenor și antreprenoare din Moldova.

Dacă și tu crezi că schimbările pozitive au loc prin efort comun, atât din partea statului, cât și din partea cetățenilor:

1. Citește acest cod de etică pentru antreprenori.
2. Adoptă în activitatea ta zilnică valorile și principiile pe care le-ai găsit în el.
3. Fii activ civic și fă apel la responsabilitate, atunci când vezi cazuri de antreprenoriat necinstit.
4. Semnează codul – este un angajament simbolic, dar care contează foarte mult! Click aici pentru a semna codul.
5. Distribuie acest cod în comunitatea ta! Ajută-ne să adunăm cât mai multe semnături în susținerea lui. Cantitatea de semnături ne va ajută să fim și mai convingători în a pune presiune pe autorități atunci când milităm pentru modificarea legislației și facilități care te privesc în activitatea ta.


Acest articol a fost elaborat cu suportul Center for International Private Enterprise și Guvernului Elveției în cadrul
Proiectului „Optim Project – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova” realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation.