AIM a participat la prima ședință a Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru în cadrul noului Guvern

Liliana News Leave a Comment


Pe 3 iulie AIM a participat la prima ședință organizate de echipa Consiliului Economic în componența noului guvern.

Scopul ședinței a fost de a stabili obiectivele de lucru pentru următoarele 3-6 luni. Asociațiile de business au prezentat care sunt cele mai stringente probleme cu care se confrunta membrii și care ce măsuri pot fi întreprinse de noul guvern pentru a schimba lucrurile.

Președintele AIM David Smith a vorbit despre constrângerile și problemele membrilor: accesul la informație, problema accesului la finanțare și a transparenței procesului de creditare, precum și prezentarea integrală a Declarației Drepturilor Întreprinderilor Mici și Mijlocii ca o document care atestă cum ar trebui să funcționeze lucrurile pentru ca IMM-le să se dezvolte și să prospere. Din numele AIM a fost solicitată aprobarea acestui document ca prim pas pentru a începe reformele care vor asigura aplicarea în practică a drepturilor stipulate în declarație.

Printre alte subiecte discutate pe platformă au fost digitalizarea serviciilor publice, modificarea codului muncii, revederea taxei compensatorii, analiza impactului de reglementare.

Ședința a fost convocată și condusă de Victor Burunsus, consilierul Prim-ministrului. Disclaimer: Acest material face parte din proiectul finanțat printr-un grant de la Departamentul de Stat al Statelor Unite – “O voce mai puternică pentru întreprinderile mici”. Opiniile, concluziile și concluziile prezentate aici sunt cele ale autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al Statelor Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *