AIM susține cota TVA pentru HoReCa în cadrul discuțiilor cu Ministerul Finanțelor

Liliana News, Noutăți Leave a Comment

Pe 29 iulie, directorul executiv AIM și membri din industria HoReCa au participat la discuțiile publice organizate de Ministerul Finanțelor.

Întâlnirea a avut loc ca urmare a reacției negative din partea mediului de afaceri care reprezintă industria HoReCa cu privire la măsurile fiscale care au fost anunțate de Minsiterul Finanțelor pe 23 iulie curent.

Pe 26 iulie AIM și-a exprimat dezacordul cu măsurile fiscale propuse printr-o scrisoare de poziție adresată Ministrului Finanțelor Natalia Gavrilița.

În cadrul discuțiilor directorul executiv, Liliana Busuioc a menționat că aceste schimbări pot avea un impact critic asupra companiilor din industria HoReCa care activează transparent, iar lipsa tranparenței în procesul decizional poate creștere nivelului de neîncredere și îngrijorare în rândul IMM-lor. Directorul executiv a solicitat respectarea principiilor de bază care reglementează activitatea de întreprinzător: asigurarea previzibilității reglementării și asigurarea transparenței decizionale prin consultări publice și implicarea sectorului privat în procesul de luare a deciziilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *