AIM susține crearea Oficiului Avocatul Businessului

Liliana News, Noutăți Leave a Comment

Pe 8 august 2019, Mihai Bologan, vicepreședintele AIM, a participat la consultările organizate de către Președinție referitor la inițiativa creării unei instituții a Avocatului Antreprenorilor.

Menționăm că această inițiativă reprezintă una din principalele 5 reforme promovate de către AIM în anul 2019. Instituția Avocatul Businessului ar urma, în opinia dlui Bologan, să reprezinte o punte de dialog dintre mediul de afaceri și instituțiile statului și de a curma anumite decizii pripite ale organelor de stat ce afectează în mod negativ mediul de afaceri. Oficiul Avocatul Businessului ar trebui, alături de instituția AIR (analiza impactului de reglementare) și a altor consilii create pe lângă instituțiile publice să consolideze o relație bazată pe încredere și cooperare între mediul de afaceri și instituțiile statului.

Statutul instituției ar urma să fie unul bine stabilit de legislație și permanent, iar prerogativele sale nu trebuie să se suprapună cu altele existente la consiliile respective. Persoana aleasă în această funcție ar trebuie să fie un membru de vază din mediul de afaceri ce se bucură de notorietate atât în rândul agenților economici, cât și în rândul funcționarilor publici.

Ca urmare a întâlnirii AIM va veni cu propunerile proprii ce reprezintă viziunea membrilor privind activitatea acestei instituții și peste circa o lună ar putea exista deja un proiect de lege care să conțină viziunea comună a mai multor asociații de afaceri și persoane interesate despre cum ar trebui să fie înființat și să opereze Oficiul Avocatul Businessului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *