E ● COMERȚ: DE LA ZERO LA PROFIT | AIMM

E ● COMERȚ: DE LA ZERO LA PROFIT

Noutate bună pentru antreprenorii din comunitatea noastră, dar și pentru cei care urmează să devină membri AIM. 
Suntem bucuroși să vă anunțăm că organizația noastră lansează proiectul: E●comerț: de la zero la profit, ce va fi implementat cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului (FTA) finanțat de USAID și Suedia și în cadrul căruia ne vom concentra eforturile în anul 2023 pe suportul oferit antreprenorilor pentru a-și digitaliza afacerile. Proiectul va avea mai multe componente.

DESFĂȘURAREA UNUI CURS OFFLINE PENTRU IMM-URI

Împreună cu un expert vom dezvolta curricula unui curs, care va conține mai multe aspecte ale comerțului electronic inclusiv: digitalizarea, logistica, tehnologii verzi și bune practici de sustenabilitate. Cursul va fi organizat în format offline și vom asigura înregistrarea acestuia pentru a fi integrat pe platforma: http://ecomert.online/. Accesul la curs va conține 10 ateliere  ce vor combina partea teoretică cu cea interactivă, sesiuni care permit interacțiunea, schimbul de experiență și sesiuni de întrebări și răspunsuri.

O SERIE DE EVENIMENTE “ASK AN EXPERT & GET ANSWER”

AIM va organiza 10 evenimente offline pentru networking și schimb de experienţă. Evenimentele vor fi moderate și găzduit de un expert, care va avea mai multe roluri:

– să povestească despre cele mai bune practici de e-commerce;

– să modereze schimbul de experiență între IMM-uri;

– să informeze IMM-urile despre programele și serviciile de sprijin existente.

DEZVOLTAREA PLATFORMEI EDUCAȚIONALE WWW.ECOMERT.ONLINE

Această activitate are scopul de a colecta toate materiale, articolele, documentele privind comerțul electronic, economia verde și digitalizarea IMM-urilor în Moldova. Pe parcursul proiectului, platforma va deveni o resursă unică de informare și educare,  privind digitalizarea IMM-urilor. Platforma va aduna bune practici și povești de succes, care servesc drept exemple reale pentru comunitatea IMM-urilor.

CAMPANIE DE PROMOVARE  A COMERȚULUI ELECTRONIC PRINTRE ANTREPRENORII LOCALI

De rând cu promovarea platformei www.ecomert.online, vom realiza interviuri prin care vom aborda povești de succes și bune practici privind comerțul electronic, economia verde și digitalizarea IMM-urilor. Antreprenorii interesați vor putea  avea acces la servicii de asistență juridică și consultanță în afaceri;

SUPORT ȘI CONSULTANȚĂ

AIM, împreună cu FTA și ODA vor organiza 4 ateliere de schimb de experiență, în care mentorii vor împărtăși în detaliu cazurile la care lucrează, oferind consultanță IMM-urilor.

CONFERINȚA NAȚIONALĂ PE TEMA COMERȚULUI ELECTRONIC 

AIM va invita beneficiari de proiecte, IMM-uri, beneficiari ai programului de digitalizare ODA la o conferință în care va combina oportunități de formare și bune practici, va aborda strategii de succes și metodologii verificate.

ACTIVITĂȚI DE ADVOCACY 

În urma observațiilor făcute și a experiențelor relatate de antreprenori, AIM va întreprinde acțiuni în raport cu autoritățile, care vor avea drept scop îmbunătățirea ecosistemului de comerț electronic al IMM-urilor și a cadrului legislativ din Moldova. 

Proiectul “Digitalization resource hub for SMEs” este implementat de AIM, cu sprijinul  Proiectului Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID și Suedia.