40 de antreprenori s-au familiarizat cu tipurile și posibilitățile de finanțare pentru ÎMM-uri, existente în Moldova | AIMM

40 de antreprenori s-au familiarizat cu tipurile și posibilitățile de finanțare pentru ÎMM-uri, existente în Moldova

Astăzi, 14 august, 40 de reprezentați ai întreprinderilor mici și mijlocii din țară au participat la o sesiune informativă unde au discutat despre posibilitățile de finanțare și cât de accesibile sunt acestea pentru ÎMM-uri.

În calitate de invitate au fost Olga Melniciuc, directoare la Gradient Consulting și fondatoare la investitii.md, și Angela Gladei, fondatoare la Business Development Capital și BDC Creative Moldova și România care au inițiat o discuție despre accesul la finanțări pentru ÎMM-uri și care sunt actualizările în contextul pandemiei.

În cadrul discuției a fost abordată creditarea bancară, tipurile de granturi, credite preferențiale și investițiile în capital care există și cât de accesibile sunt acestea pentru micul business. Angela Gladei a vorbit despre specificul accesării creditelor în instituțiile bancare și din bancare, care este pachetul de documente pe care trebuie să le pregătească antreprenorii, la ce trebuie să atragă atenția în acest proces. 

Totodată, a atenționat participanții despre aspectele ce trebuie să le cunoască, cum să negocieze, cum să citească un contract de credit, prezentând o listă exhaustivă și detaliată cu toate tipurile de granturi și credite preferențiale care există la noi în Moldova axate pe diferite tipuri de industrii sau tipuri de antreprenor precum: femei, bărbați, femei tinere în afaceri, digitalizare, ecologizare internaționalizare, etc.

Amintim că, în cadrul proiectului pe care îl implementează, Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova urmărește să ofere suport informațional și asistență IMM-urilor în contextul pandemiei și impactul pe care îl are acesta. Contactează-ne și solicită asistența gratuită a unui expert.

AIM implementează proiectul „SMEs resilience in crisis times” cu suportul Fundației Friedrich Naumann Stiftung și a Proiectului Optim, în cadrul căruia ne propunem să oferim asistență și suport informațional IMM-lor în contextul impactului COVID-19 asupra economiei.

X
X
X