AGENDA LEGISALTIVĂ AIM DISCUTATĂ CU MINISTERUL ENERGIEI - AIMM

AGENDA LEGISALTIVĂ AIM DISCUTATĂ CU MINISTERUL ENERGIEI

Președintele AIM David Smith și directoarea executivă AIM Liliana Busuioc, s-au întâlnit pe 27 decembrie cu secretara de stat a Ministerului Energiei Carolina Novac. Scopul întâlnirii a fost de a discuta inițiativele AIM prezentate în agenda legislativă pentru anul 2024.

Secretara de stat a discutat despre prioritățile majore ale Ministerului privind energia regenerabilă, decarbonizarea și eficiența energetică. Soluțiile propuse de Minister pentru a stimula investițiile în energie, liberalizarea pieței și creșterea potențialului de producere de energie regenerabilă.

În cadrul discuțiilor președintele AIM, David Smith a vorbit despre inițiativele AIM care vizează stimularea investițiilor în energia verde prezentate în agenda legislativă pentru anul 2024. 

În cadrul întâlnirii au fost stabilite oportunități de colaborare  în care AIM se poate implica în 2024.Această activitate este realizată cu susținerea financiară a partenerilor și donatorilor: Center for International Private Enterprise și Guvernului Elveției în cadrul Proiectului „OPTIM Project – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova” realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation.