AIM a participat în cadrul grupului de lucru organizat de Președinție pentru identificarea dificultăților accesării Fondului de Garantare al Creditelor - AIMM

AIM a participat în cadrul grupului de lucru organizat de Președinție pentru identificarea dificultăților accesării Fondului de Garantare al Creditelor

AIM a participat în ultimele 2 săptămâni la ședințele grupului de lucru organizat de către Președinție  cu scopul identificării  problemelor mediului de afaceri în vederea elaborării unui plan de acțiuni care să ajute economia pe timp de criză.

Subiectul discuției a fost nivelul scăzut de accesare al creditelor de către antreprenori prin intermediul Fondului de garantare al creditelor gestionat de către Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Drept rezultat al propunerilor și discuțiilor purtate în cadrul acestui grup de lucru, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis Guvernului un plan de acțiuni imediate. E vorba de o serie de măsuri care să permită întreprinderilor mici și agricultorilor să acceseze mai ușor resursele financiare necesare, cu ajutorul fondului de garantare a creditelor.

Potrivit șefei statului, Guvernul are toate pârghiile și fondurile necesare pentru a pune acest plan în practică, iar fondul de garantare va crește până la peste 1,5 mlrd de lei. O parte importantă din plan ține de informarea mediului de afaceri despre această oportunitate și simplificarea procedurilor de accesare a banilor.

Puteți vedea Planul de acțiuni aici – http://bit.ly/plan-de-actiuni-IMM

X
X
X