AIM A PARTICIPAT LA  ȘEDINȚA CONSILIULUI ECONOMIC, PREZIDATĂ DE PREMIERUL DORIN RECEAN - AIMM

AIM A PARTICIPAT LA  ȘEDINȚA CONSILIULUI ECONOMIC, PREZIDATĂ DE PREMIERUL DORIN RECEAN

Pe data de 7 aprilie, Directoarea executivă a AIM, Liliana Busuioc a participat la ședința plenară a Consiliului Economic de pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova, prezidată de Premierul Dorin Recean. La discuție a participat și viceprim-ministrul și ministrul dezvoltării economice și a digitalizării, Dumitru Alaiba.

În cadrul întâlnirii, Liliana Busuioc a cerut accelerarea reformei inspecțiilor și controalelor de stat, care creează o povară administrativă pentru IMM-uri, reglementarea activității independente și revizuirea cadrului de reglementare pentru micii producători din industria alimentară. 

În cadrul ședinței s-au mai abordat constrângerile cu care se confruntă mediul de afaceri, precum concurența neloială, lipsa forței de muncă calificate sau accesul la servicii medicale.

Discuțiile și eforturile pentru îmbunătățirea cadrului de reglementare pentru IMM-uri vor continua în viitor pe  Platforma Consiliului Economic de pe lângă Prim-ministrul Republicii Moldova, la care AIM participă activ, oferă oportunități pentru a identifica problemele, a găsi soluții și a monitoriza progresul în vederea creării unui mediu de afaceri mai favorabil și mai competitiv. 

Această activitate este realizată cu suportul CIPE și Optim Project