AIM și Zona Zero au semnat un memorandum de colaborare în domeniul anticorupției | AIMM

AIM și Zona Zero au semnat un memorandum de colaborare în domeniul anticorupției

Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii împreună cu Centrul de Politici și Reforme din Moldova, care a lansat comunitatea afacerilor oneste și responsabile Zona Zero, încep o colaborare în domeniul anti-corupției și transparenței în sectorul de activitate economic al întreprinderilor mici și mijlocii.

Datorită importanței desfășurării în Republica Moldova a business-ului onest și a influenței acesteia asupra dezvoltării economice a țării, ambele organizații își propun să promoveze în spațiul public comunitatea de afaceri oneste.

Scopul acestui memorandum este de a facilita colaborarea în domeniul dezvoltării și instituționalizării conformității anticorupției și a transparenței în Republica Moldova.

Pentru atingerea acestui scop, vor fi  implementate măsuri comune în vederea dezvoltării domeniului de reglementarea a politicilor de anticorupție și transparență în afacerile IMM-urilor. De asemenea, organizațiile își propun să spargă stereotipuri legate de imposibilitatea desfășurării activității antreprenoriale fără corupție și să promoveze istorii de succes ale afacerilor oneste care activează în Republica Moldova.

Un alt obiectiv al acordului de colaborare se referă la organizarea evenimentelor deschise publicului cu scopul de a promova comunitatea business-ului onest și a vorbi despre provocările cu care acesta se confruntă.

 Atât AIM cât și CPR Moldova sunt convinse de faptul că desfășurarea unei afaceri oneste este posibilă și este singura alegere corectă pentru companiile care activează în Republica Moldova. Astfel, își propun să promoveze această idee în rândul comunității de afaceri locale.

Această activitate se desfășoară în cadrul proiectului  „Transparency and Compliance for SMEs” cu suportul Center for International Private Enterprise.

X
X
X