AIM SUSȚINE REFORMA PATENTEI | AIMM

AIM SUSȚINE REFORMA PATENTEI

De pe 1 iulie toți patentarii din Republica Moldova vor fi obligați să dețină aparat de casă și vor putea să-și înregistreze activitatea în calitate de întreprinderi individuale. 

Reforma patentelor atrage după sine un val de nemulțumiri, care pornesc de la neînțelegere, interpretări și nesiguranță. Dar o economie sustenabilă, una în care jucătorii de pe piața antreprenorială să concureze în parametri loiali are nevoie de adaptarea și implementarea cadrului legal.

Noile modificări oferă o tranziție confortabilă deținătorilor de patente și le asigură o activitate în regim de susținere din partea statului.

Astfel, aceștia vor beneficia de instituirea unui regim de impozitare minim din vânzări, echivalentul la 1 %, în timp ce plafonul de vânzări a fost majorat de la 300 mii la 1,2 mln lei pe an. Vor fi scutiți de rapoarte, registre de casă și evidență contabilă.

Ceea ce presupune angajament de contribuție este obligativitatea deținerii aparatului de casă, o normă absolut indispensabilă în oricare economie civilizată.  Lucru care va garanta rapoarte de concurență loială între jucătorii de pe segmentul antreprenorial.

AIM sprijină reforma patentelor și își dorește un mediu economic corect și coeziv, în care antreprenorii să își servească interesul, contribuind responsabil la prosperarea economică a țării.