AIM transmite interpelare către Consiliul Municipal Chișinău: Aplicarea taxei pentru unitățile comerciale și de prestări servicii - AIMM

AIM transmite interpelare către Consiliul Municipal Chișinău: Aplicarea taxei pentru unitățile comerciale și de prestări servicii

Vă reamintim că în data de 7 aprilie, echipa de experți ai Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova (AIM) a participat la întâlnirea cu Ministerul Agriculturii și reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău din direcția generală economie, comerț și turism, pentru a susține membrul AlM – Asociația Ecolocal.

Scopul întrunirii a fost de a discuta aplicabilitatea taxelor locale pentru desfășurarea târgului Ecolocal. Reprezentantul Ecolocal susținut de echipa AIM, împreuna cu expertul său pe fiscalitate, Iuri Cicibaba, au discutat aplicabilitatea taxelor locale pentru producătorii mici agricoli, care își desfășoară activitatea în cadrul târgului organizat de Asociația Ecolocal.

Cu referință la întâlnirea din 7 aprilie, la 18 aprilie,  AIM a transmis o interpelare adresată Consiliului Municipal Chișinău.

AIM, în temeiul Codului Administrativ nr. 116/2018, a solicitat Consiliului Municipal Chișinău  (CMC) examinarea interpelării și oferirea informației privind aspectele ce țin de aplicarea taxei pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii. Textul integral al interpelării îl găsiți atașat.


*Această activitate este realizată cu suportul Fundației Soros Moldova, Center for International Private Enterprise și a Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova‘’, realizat de Helvetas Swiss Intercooperation.

X
X
X