Asistență și suport pe timp de criză, destinat ÎMM-urilor | AIMM

Asistență și suport pe timp de criză, destinat ÎMM-urilor

În perioada de criză în care ne aflăm, ajutorul și consultanța de care poate beneficia un antreprenor, sunt primordiale pentru menținerea și dezvoltarea afacerii. Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova, cu susținerea Fundației Friedrich Naumann Stiftung și a Proiectului Optim, lansează un proiect ce vine în ajutor întreprinderilor mici și mijlocii din țară.

Prin intermediul acestuia, este urmărită creșterea accesului IMM-urilor locale la discuțiile la nivel guvernamental, oferindu-le posibilitatea să participe în mod direct și real la schimbări de politici, în baza la toate resursele legale din criza pandemică.

Astfel, vor fi organizate o serie de întâlniri cu cel puțin 50 de afaceri locale, în cadrul cărora vor fi colectate date despre principalele provocări legale și instituționale pe care le întâmpină antreprenorii în dezvoltarea afacerilor, va fi creat un set de recomandări de politici specifice pentru guvern. De asemenea, vor fi lansate istoriile a cinci antreprenori și infografice unde vor fi prezentate date despre influența pandemiei asupra dezvoltării afacerii.

Totodată, AIM va pune la dispoziție IMM-urilor experți care vor oferi consultanță individuală și suport pentru IMM-uri Aceștia vor oferi asistență juridică gratuită și consultanță de afaceri în timpul stării de urgență. Toate aceste eforturi comune vor contribui la îmbunătățirea comunicării dintre antreprenori și nivelul guvernamental, oferindu-le posibilitatea de a identifica provocările cu care se confruntă. Astfel, IMM-urile vor contribui la crearea unor programe pe termen mediu și scurt pentru a putea depăși criza provocată de pandemie.

Proiectul „SMEs resilience in crisis times” este organizat de Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova, cu suportul Fundației Friedrich Naumann Stiftung și a Proiectului Optim.

Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova (AIM) este o asociație de afaceri care are ca scop consolidarea vocii întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) prin elaborarea de politici și advocacy.

X
X
X