CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE AIM S-A ÎNTÂLNIT CU MINISTRUL EDUCAȚIEI ȘI CERCETĂRII, DAN PERCIUN - AIMM

CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE AIM S-A ÎNTÂLNIT CU MINISTRUL EDUCAȚIEI ȘI CERCETĂRII, DAN PERCIUN

Pe data de 21 decembrie, consiliul de administrație al AIM s-a întâlnit cu Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării. Principalul obiectiv al acestei întâlniri a fost de a discuta agenda legislativă pentru anul 2024, prezentată de președintele AIM, David Smith, și de a vedea cum putem colabora eficient cu Ministerul în cursul noului an.

Ministrul Educației și Cercetării, a discutat despre preocupările majore privind performanța școlară în Moldova, evidențiate de rezultatele testelor PISA și soluțiile propuse pentru creșterea calității educației care includ investiții în școli model, transport și alimentație, alocații lunare pentru părinții cu copii în școli mici și procurarea de autobuze pentru asigurarea transportului copiilor.

Dan Perciun a vorbit despre prioritățile Ministerului Educației și Cercetării pentru anul 2024.
În cadrul discuțiilor președintele AIM, David Smith a vorbit despre inițiativele AIM care vizează educația prezentate în agenda legislativă pentru anul 2024. Printre prioritățile-cheie se numără mai multe acțiuni care vizează învățământul superior, profesional tehnic, domeniul de cercetare și colaborarea mediului academic cu mediul privat pentru crearea locurilor de muncă.

În cadrul întâlnirii au fost stabilite oportunități de colaborare în care AIM se poate implica în 2024.

Această activitate este realizată cu susținerea financiară a partenerilor și donatorilor: Center for International Private Enterprise și Guvernului Elveției în cadrul Proiectului „OPTIM Project – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova” realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation.