AIM în dialog online cu comunitatea Zona Zero | AIMM

AIM în dialog online cu comunitatea Zona Zero

La data de 13 mai 2021 Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii (AIM) a participat la o discuție online cu echipa Zona Zero  – comunitatea business-ului onest și a cetățenilor responsabili.

Directorul executiv AIM Liliana Busuioc a vorbit despre Proiectul „SMEs transparency and compliance” finanțat de Center for International Private Enterprise și despre scopul de a forma o comunitate de antreprenori pentru susținerea lor în cazuri de corupție și pentru promovarea integrității și transparenței IMM-urilor. 

În cadrul parteneriatului între AIM și Zona Zero Liliana Busuioc a vorvit despre:

  1. Suportul pe care îl poate oferi AIM, nemijlocit despre suportul legal oferit afacerilor de către avocat pentru membrii din Zona Zero care se confruntă cu cazuri de corupție, abuzuri de putere, sau situații ambigue de interpretare a legislației. 
  2. Vizitele AIM în regiuni, pentru întâlniri cu comunitățile locale de antreprneori și identificarea provocărilor și oportunităților. Primul eveniment a fost organizat la Călărași, iar în perioada următoare vor fi organizate alte evenimente la Bălți, Soroca, Cahul, Ștefan Vodă și Sîngerei. 
  3. Directorul Executiv a prezentat Comunitatea Antreprenorilor din Moldova, comunitate online, care va fi lansată de AIM, unde antreprenorii pot fi proactivi și pot solicita suport. În acest context a încurajat membrii Zona Zero să se alăture Comunității Antreprenorilor din Moldova.
  4. Au fost prezentate evenimentele care vor fi organizate pentru dezvoltarea comunității, și anume facebook live cu dl Alexandru Cernouțan, Director Rikipal. Un alt Facebook live va fi organizat împreună cu dna Victoria Dumbravă, Redactor șef Agora.md. În aceste evenimente vor fi abordate teme ca concurența neloială, practici abuzive din partea autorităților, birocrația excesivă și tema corupției.

Membrii Zona Zero au fost încurajați să adere la Comunitatea Antreprenorilor din Moldova pentru a fi la curent cu toate activitățile și oportunitățile AIM.

Disclamer: Această activitate este susținută Proiectul „SMEs transparency and compliance” finanțat de Center for International Private Enterprise.

X
X
X