MINIVOLT: LECȚII DE ELECTRONICĂ LA DISTANȚĂ | AIMM

MINIVOLT: LECȚII DE ELECTRONICĂ LA DISTANȚĂ

Valeriu Meșină are 3 copii și este pasionat de electronică. De aceea, a hotărât să deschidă școala MiniVolt – locul unde copiii, cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani, pot descoperi fascinația lumii electronicii prin experiențe captivante și învățare interactivă. Valeriu este beneficiar al programului de mentorat ˝ E●comerț: de la zero la profit ˝, datorită căruia lecțiile sale au devenit și mai accesibile prin platforma Kajabi

1. Cum ați început afacerea Dvs în comerțul electronic?

Pasiunea mea pentru electronică m-a motivat să împărtășesc cunoștințele cu alții. Am pornit afacerea MiniVolt ca un proiect personal, oferind lecții de electronică în format fizic pentru copii de 8 -14 ani. Cu timpul, cererea a crescut, determinându-mă să explorez potențialul comerțului electronic pentru a putea scala afacerea. 

Comerțul Electronic al acestor produse mi-a oferit posibilitatea de a ajunge și la consumatorii din diasporă și la copiii din raioane care nu au posibilitate să ajungă la lecțiile fizice din Chișinău.

2. Cum ați gestionat primele provocări și obstacole întâmpinate în această industrie?

Noi am creat conținutul educativ personalizat, de electronică, pe înțelesul copiilor. După crearea conținutului video am căutat metode de monetizare a acestui produs.

Principalele obstacole au fost legate de crearea platformei online, atragerea clienților și gestionarea operațiunilor de zi cu zi. Am apelat la AIM,  care ne-a oferit un suport de mentorat datorită căruia am fost incluși într-un program de digitalizare. 

Asta ne-a ajutat  să adaptăm afacerea noastră la cerințele comerțului electronic modern.  Am beneficiat de suport financiar și expertiză din partea specialiștilor, care m-au ajutat să aleg platforma LMS, să creez logo-ul companiei și să-mi promovez afacerea.

3. Cum ați depășit provocările  și ce lecții importante ați învățat din această experiență?

Cu ajutorul unor specialiști cu experiență, orice provocare a devenit doar o sarcină la care am găsit soluțiile potrivite. E important să fii la curent cu tendințele din comerțul electronic și să dezvolți constant abilitățile. Implicarea experților te poate ajuta să economisești timp și resurse, oferindu-ți acces la o perspectivă valoroasă.

4. Care sunt principalele beneficii pe care le-a adus comerțul electronic afacerii dvs.?

Comerțul electronic a permis să ajung la un public mai numeros, depășind limitele geografice. Cheltuielile operaționale pentru comercializarea acestor produse s-au redus semnificativ prin automatizarea proceselor și eliminarea nevoii de spațiu fizic.

5. Cum v-a influențat programul de mentorat în dezvoltarea afacerii dvs. în comerțul electronic?

Programul de mentorat m-a ajutat să elaborez o strategie de dezvoltare, să-mi automatizez platforma și să dezvolt strategiile de marketing. Mentorul meu, Ion Guțu mi-a facilitat conexiunea cu alți antreprenori și experți din domeniul comerțului electronic. 

6. Care au fost cele mai valoroase sfaturi sau resurse primite de la mentor?

Cele mai valoroase sfaturi primite de la Ion Guțu au fost:

  • crează o denumire a companiei care să fie simplă și intuitivă pentru toți clienții. Noi am ales MiniVolt.
  • concentrează-te pe o nișă specifică: părinți 35-45 ani. 
  • crează conținut de calitate – experimente din electronică, reparația diferitor obiecte din casă, construcția diferitor dispozitive care ne înconjoară, cum funcționează o stație fotovoltaică, e.t.c
  • investește în marketing digital

7. Există noi direcții sau strategii pe care doriți să le explorați pentru a vă extinde afacerea?

Având în vedere potențialul de scalabilitate care îl oferă comerțul electronic, acum putem să ne adresăm unui public mai larg și respectiv să penetrăm și alte piețe.

În afară de conținutul educativ, vom crea și kituri electronice care vor ajuta la studierea electronicii atât de către copii cât și adolescenți, aplicând în practică toate cunoștințele obținute din produsele digitale create de MiniVolt.

Proiectul “Digitalization resource hub for SMEs” este implementat de AIM, cu sprijinul  Proiectului Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie