Președintele AIM despre Facturile fiscale la e-Taxcon’21 Conferința internațională online pe fiscalitate - AIMM

Președintele AIM despre Facturile fiscale la e–Taxcon’21 Conferința internațională online pe fiscalitate

Conferința e–Taxcon’21 a fost organizată de AMCHAM – Camera Americană de Comerț pe data de  17 Septembrie.

Scopul conferinței a fost de a conecta specialiști din domeniul fiscal și vamal și de a aborda cele mai actuale teme din domeniu.

David Smith, Președintele AIM a participat în calitate de panelist și a abordat inițiativa legislativă AIM referitor la reforma facturii fiscale. Tema prezentării a fost “Facturile fiscale sau cum documentam cu mai puțin efort de conformare”.

David Smith a prezentat cum simplificarea facturii fiscale poate îmbunătățiri pentru o afacere mică. Faptul ca el este antreprenor îi permite sa analizeze probleme sistemice care cauzează dezavantaje și probleme de corupție în sectorul întreprinderilor mici și să poată pleda pentru schimbări. 

David a discutat despre reformarea facturi fiscale, a unor documente primare si modul de simplificare a acestora, astfel încât sistemul birocratic vechi  să nu mai consume timpul și resursele antreprenorilor.

Președintele AIM a împărtășit experiența altor țări și a menționat că e mult mai dificil să cheltui bani ca și firmă în Moldova decât în multe țări UE (Germania, Franta). Dumnealui a argumentat cum aceasta poate crea situații de neconformare, probleme cu taxele, dar și a servi drept premisă pentru mită și corupție. 

În acest context el a menționat că pentru a soluționa aceste probleme AIM a propus un pachet cuprinzător de reforme la facturarea fiscala.

Iuri Lichii, Director Adjunct al serviciului Fiscal de stat și-a exprimat susținerea inițiativelor mediului asociativ și a reiterat că procesul trebui făcut maximal comod pentru antreprenori, venitul statului va crește dacă vor prospera antreprenorii.Conferința s-a încheiat cu un call to action care ar presupune ca sa existe  parteneriat între autorități și Business.

Disclamer: Această activitate este realizată cu suportul proiectului „Transparency and Compliance for SMEs” cu suportul Center for International Private Enterprise și a Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova‘’, realizat de Helvetas Swiss

X
X
X