AIM PREZENTĂ LA LANSAREA ORGANIZAȚIEI PENTRU DEZVOLTAREA ANTREPRENRIATULUI (ODA) - AIMM

AIM PREZENTĂ LA LANSAREA ORGANIZAȚIEI PENTRU DEZVOLTAREA ANTREPRENRIATULUI (ODA)

În data de 22 iulie, la Palatul Republicii, directorul executiv al Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova, Liliana Busuioc, a participat la evenimentul de lansare a Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Unde s-a vorbit în panel alături de: prim-ministra Natalia Gavrilița, Ministrul Economiei Sergiu Gaibu, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova,  Jānis Mažeiks, director de țară al Agenției pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Siegmund Müller, Inguna Dobraja, Reprezentant de țară, al Băncii Mondiale, Dumitru Pîntea, director interimar ODA.

Directorul executiv, Liliana Busuioc a venit cu apel către autorități ca să-și consolideze efortul de susținere a întreprinderilor Mici și Mijlocii în contextul numărului de crize prin care trece Republica Moldova și impactul negativ pe care îl are asupra IMM-urilor și angajaților IMM-urilor. În continuarea s-a venit cu apel către partenerii de dezvoltate, guvern, agențiile statului partenerii de dezvoltare, ambasadori și colegii din alte asociații de business de a-și consolida și uni eforturile pentru susținerea IMM-urilor și suportul lor în dezvoltare. 

„Suntem aliați prin misiunea noastră de a contribui la un mediu de afaceri în care IMM-urile să prospere și vrem să vedem o creștere a ponderii IMM-lor în economia națională prin creșterea cifrelor de afaceri, locurilor de muncă nou create și a contribuțiilor la bugetul de stat. În contextul provocărilor actuale așteptările noastre sunt foarte mari: ne dorim, că Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului să sporească numărul de afaceri nou create și să amplifice potențialul de creștere, dezvoltare  și internaționalizare a afacerilor existente”.

Reformarea organizației și crearea elementelor de vizibilitate sunt susținute prin proiectul de asistență tehnică „Sprijin pentru IMM-uri în regiunile rurale”, finanțat de Uniunea Europeană. Organizarea evenimentului de lansare a ODA este cofinanțată de Uniunea Europeană.

Aceasta activitate este realizată cu suportul Center for International Private Enterprise si a Fundației Soros Moldova.

X
X
X