PRIMA ȘEDINȚĂ A GRUPULUI DE LUCRU AIM TAX&LEGAL | AIMM

PRIMA ȘEDINȚĂ A GRUPULUI DE LUCRU AIM TAX&LEGAL

Pe 16 mai 2023, Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii (AIM) a organizat prima ședință a grupului de lucru Tax&Legal. La această ședință inaugurală au participat 10 membri reprezentând diverse companii din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii. Scopul principal al acestei întâlniri a fost să aducă în prim-plan problemele specifice domeniului fiscal și juridic cu care se confruntă aceste companii în activitatea lor cotidiană. 

Pentru antreprenorii participanți, această ședință a reprezentat o oportunitate deosebită de a-și exprima preocupările, de a-și împărtăși experiențele și de a identifica soluții comune într-un mediu de colaborare și înțelegere reciprocă.

Cele mai mari provocări cu care se confruntă antreprenorii țin de înființarea, administrarea și dezvoltarea afacerii, de aspecte legate de obținerea autorizațiilor, certificatelor și a permiselor din partea autorităților. Dar și de raportări, inclusiv contabile și de controalele de stat de stat asupra activității de întreprinzător.

. Prin organizarea acestei ședințe și crearea grupului de lucru Tax&Legal, AIM a creat un cadru propice pentru colaborare și cooperare în vederea obținerii unor rezultate favorabile pentru întreprinderile mici și mijlocii din punct de vedere fiscal și juridic. 

Această ședință introductivă a reprezentat doar începutul unei serii de întâlniri și activități care vor urma în cadrul grupului de lucru Tax&Legal. Participanții și-au exprimat dorința de a continua colaborarea și de a dezvolta inițiative comune pentru a adresa și soluționa problemele semnalate în domeniul fiscal și juridic. 

Lista de probleme identificate și soluții propuse urmează sa fie dezvoltate și consultate cu membrii asociației pentru a fi incluse in Agenda Legislativă AIM

* Această activitate este susținută de Center for International Private Enterprise și de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului „ Optim Project – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova ‘’ realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation.