Solicitările membrilor AIM au ajuns într-o scrisoare oficială la Președintele țării | AIMM

Solicitările membrilor AIM au ajuns într-o scrisoare oficială la Președintele țării

În urma întrevederii avută pe 6 mai dintre AIM și președintele Igor Dodon, toate problemele discutate urmau să ajungă și în formă oficială, în scris, către aparatul președintelui. AIM a sintetizat într-o scrisoare oficială toate solicitările membrilor, repartizate pe domenii de activitate, iar scrisoarea a fost depusă în aceste zile la președinție.

Scrisoarea s-a referit la măsurile economice de diminuare a impactului economic negativ al COVID-19 asupra IMM-lor. Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova a comunicat în scrisoare propunerile de acțiuni concrete, pe domenii în parte. Cu privire la asigurarea accesului la finanțare, în scrisoare au fost recomandate mai multe măsuri ce țin de protejarea drepturilor IMM-lor în raport cu băncile și organizațiile de creditare nebancară (OCN), simplificarea accesului la finanțare, asigurarea transparenței și accesului la informație.

În vederea clarificării prevederilor privind „forță majoră”, în scrisoarea predată autorităților de către AIM am sugerat necesitatea unor reglementări detaliate pentru diferite tipuri de situații apărute în activitatea întreprinderilor (problemele legate de contractele de
locațiune, executarea obligațiilor, numărul excesiv de cereri de returnare a banilor achitați pentru diferite servicii într-o perioadă limitată, etc.).

În situația reluării activității mai multor companii din data de 15 mai, AIM a propune autorităților aprobarea unor reglementări clare și detaliate cu privire la măsurile sanitare și antiepidemice în activitatea agenților economici. În scrisoare au fost solicitate, deasemenea și careva măsuri de ordin fiscal și economic pentru companiile mici și mijlocii. În final, asociația și-a exprimat toată disponibilitatea pentru a oferi suportul și implicarea în procesul de consultații publice. Sperăm ca aceste propuneri să fie luate în considerare, iar autoritățile să înțeleagă nevoile întreprinderilor de la noi cât mai profund și adaptat domeniului de activitate.

Vezi mai jos scrisoarea.
Scrisoarea AIM către Președintele Dodon

X
X
X