AFACERI MICI, OAMENI MARI: Marlène - AIMM

AFACERI MICI, OAMENI MARI: Marlène

În spatele afacerilor mici, stau oameni mari! Acești antreprenori au avut curajul și ambiția de a deschide o afacere aici, acasă. Mai mult, aceștia depun un efort inimaginabil ca să facă față tuturor provocărilor și să nu lase mâinile în jos!

De aceea, vrem ca și voi să-i cunoașteți pe cei care mișcă țara din loc și pun umărul la creșterea economică a Moldovei.

Marius Solcan este tânăr antreprenor și co-proprietarul Marlène, un cocktail bar aflat pe strada București din Chișinău, deschis în zorii pandemiei, când aceasta părea încă departe și inofensivă. Meniul Marlene este format din cocktailuri care se crează din ingrediente și gusturile locale, respectând regulile și cultura cocktailurilor din anii ’20.

Marius s-a născut în Bălți și a studiat în Danemarca, unde a și început a lucra în industria barurilor. Timp de vreo 4 ani în care a lucrat în calitate de barman, apoi manager de bar, s-a născut dorința ca încet-încet să-și facă drumul înapoi în Moldova.

Marlene, ca idee, a apărut la intersecția mai multor coincidențe: mai întâi s-a născut prietenia cu actualul său partener de business, într-un zbor din Copenhaga spre Chișinău, care venea pentru prima dată să viziteze Moldova. Încă un an de copt idei, dezvoltat concepte și identificat locația potrivită și „cam ăsta a fost începutul Marlene.

Aceasta activitate este realizată cu suportul Center for International Private Enterprise

#afacerimicioamenimari