AIM a organizat ședință tehnică cu Biroul de Migrație și Azil privind regimul documentării străinilor - AIMM

AIM a organizat ședință tehnică cu Biroul de Migrație și Azil privind regimul documentării străinilor

Pe 6 Decembrie, AIM a organizat o ședință tehnică cu Biroul de Migrație și Azil cu privire la regimul străinilor în Republica Moldova.

Scopul ședinței a fost de a identifica particularitățile și subtilitățile aplicării cadrului legal în contextul modificării acestuia.

Ca urmare a intrării în vigoare în Martie 2019 a Legii nr. 278 din 29.11.2018, privind regimul străinilor în Republica Moldova, AIM a documentat neclarități din partea membrilor privind aplicabilitatea acestei legi.

În cadrul ședinței BMA a făcut o prezentare exhaustivă a cadrului legal cu mai multe aspecte practice pe subiectul regimului străinilor în Republica Moldova.

Întrebările adresate de AIM în acest context au fost cu referire la: procesul pentru evaluare a numărul de locuri de muncă create, mecanismul de evaluare a reinvestirii, impactul aplicării noilor condiții de obținere a permisului de ședere, posibilitatea creării unui cadru legal mai previzibil și stabil cu privire la prelungirea permisului de ședere, disponibilitatea publică a statisticilor despre numărul de investitori sau manageri din Republica Moldova, condițiile și facilitățile de angajare a străinilor în Moldova.

Ca urmare a ședinței au fost clarificate neclaritățile referitor la aplicabilitatea cadrului de reglementare pentru documentarea străinilor.

X
X
X