AIM în vizită la incubatorul de afaceri din Călărași | AIMM

AIM în vizită la incubatorul de afaceri din Călărași

La data de 23 aprilie 2021, AIM a dat startul unor vizite în regiuni. Primul eveniment a fost organizat la Incubatorul de afaceri din Călărași. 

Scopul vizitelor este de a identifica constrângerile și oportunitățile de dezvoltare pentru IMM-uri și prezentarea Zonei Zero – comunitatea business-ului onest.

Directorului executiv a prezentat activitatea AIM și dl Vlad Șuleanschi, co-fondatorul Smokehouse a vorbit despre Zona Zero – comunitatea business-ului onest și a cetățenilor responsabili. El a vorbit despre experiența personală a restaurantului Smokehouse și cum a luat naștere comunitatea Zero, bazată pe principiul transparenței și a participări la bunăstarea țării.

La eveniment au participat 8 antreprenori din domeniul: industriei ușoare, importul mașinilor electrice, salon de foto și make-up, prelucrarea și confecționarea mobilei din lemn natural, centru educațional, confecționarea huselor pentru instrumente muzicale, confecționarea produselor de patiserie ș.a. Antreprenorii au împărtășit barierele, provocările și resursele de care au nevoie antreprenorii pentru a se dezvolta. Din cei prezenți 4 afaceri au fost inițiate pe timp de pandemie. În timp ce unii au început de la zero, alții au diversificat activitatea curentă pentru a se adapta la noile condiții provocate de pandemie. 

Urmare acestei vizite echipa AIM  va sistematiza aceste provocări și va pregăti o serie de soluții pentru dezvoltarea mediului de afaceri din regiuni.

Disclamer: Această activitate este susținută de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Optim Project – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova ‘’ realizat de Helvetas Swiss Intercooperation.

X
X
X