CLEAN SHOES - ÎNCĂLȚĂMINTE CURATĂ LA UN CLICK DISTANȚĂ | AIMM

CLEAN SHOES – ÎNCĂLȚĂMINTE CURATĂ LA UN CLICK DISTANȚĂ

Marcel Gușan a decis să riște chiar în pandemiei. Acesta a pus pe roate o afacere de curăţare a încălţămintei.  Micul antreprenor a beneficiat de programul  ˝ E●comerț: de la zero la profit ˝. Drept urmare, Marcel a creat un landing page prin intermediul căruia, curățarea încălțămintei este doar la un click distanță.

Cum ați început afacerea în comerțul electronic? 

Compania Clean Shoes a fost înființată în 2020, în plină pandemie, pornind de la dorința de a oferi clienților o soluție inovatoare și convenabilă pentru curățarea și întreținerea încălțăminte. 

 Având în vedere schimbările de comportament ale consumatorilor și creșterea exponențială a comerțului online, am decis să ne concentrăm pe dezvoltarea unei platforme de comerț electronic, astfel încât să putem aduce produsele și serviciile noastre direct la ușa clienților.

Am început prin a identifica nevoile specifice ale clienților în ceea ce privește îngrijirea încălțămintei și am dezvoltat o gamă de produse premium și eficiente. 

Apoi am investit în campanii de marketing și social media pentru a ne face cunoscuți în mediul online.

Cum ați gestionat primele provocări și obstacole întâmpinate în această industrie? 

Una dintre cele mai mari provocări ale noastre a fost să educăm clienții. 

Am investit mult  în informare, am creat conținut informativ pe site-ul nostru: ghiduri video, tutoriale practice,  explicând avantajele folosirii produselor noastre. 

În paralel, am implementat o campanie de marketing targetată pe beneficiile serviciilor noastre, subliniind profesionalismul, eficiența și rezultatele remarcabile pe care le oferim,  în comparație cu îngrijirea la domiciliu.

Care sunt principalele beneficii pe care le-a adus comerțul electronic afacerii Dvs? 

Comerțul electronic a adus numeroase avantaje semnificative pentru evoluția și dezvoltarea Clean Shoes:

  • prin trecerea la comerțul electronic, am obținut o expunere mult mai largă și am devenit mult mai vizibili pe piață
  • prin intermediul mediului online, am reușit să fim mai aproape de clienții noștri 
  • gestionarea comenzilor, stocurilor și proceselor operaționale a devenit mult mai eficientă prin intermediul unei platforme de comerț electronic bine structurate
  • comerțul electronic ne-a furnizat un canal rapid și eficient de obținere a feedback-ului de la clienți. Această informație  ne-a ajutat să ajustăm rapid strategiile noastre și să ne îmbunătățim continuu produsele și serviciile
  • platforma online ne-a oferit posibilitatea de a diversifica gama de produse și de a aduce constant inovații. Am putut să răspundem rapid la schimbările în preferințele clienților și să oferim produse adaptate cererii de pe piață

Cum v-a influențat programul de mentorat în dezvoltarea afacerii Dvs în comerțul electronic?

Programul de mentorat a avut un impact semnificativ asupra evoluției noastre în comerțul electronic, jucând un rol crucial în transformarea Clean Shoes. În special, digitalizarea proceselor a fost un aspect cheie, influențat de această experiență de mentorat.

Prin ghidarea mentorilor, am recunoscut importanța digitalizării proceselor noastre interne. Am implementat soluții tehnologice pentru gestionarea stocurilor, preluarea comenzilor și procesarea datelor, ceea ce a condus la o eficiență operațională crescută.

Am primit sfaturi practice cu privire la experiența utilizatorului, design-ul site-ului și integrarea de funcționalități care să ofere o experiență de cumpărare fluidă.

Vasile Gălușca și Ion Guțu ne-au încurajat să rămânem în pas cu noile tehnologii și să explorăm instrumente digitale inovatoare. Aceasta ne-a ajutat să ne adaptăm la schimbările rapide din industrie și să implementăm soluții tehnologice de vârf.

Membrii echipei noastre au avut acces la instruire și dezvoltare continuă în domeniul tehnologiei și comerțului electronic. Aceasta a crescut competențele digitale ale angajaților și a asigurat că suntem pregătiți pentru provocările tehnologice viitoare.

 Care au fost cele mai valoroase sfaturi sau resurse primite de la mentor? 

Vasile Gălușca și Ion Guțu  ne-au furnizat o perspectivă strategică asupra modului în care tehnologia și mediul online pot fi integrate în afacerea noastră. Datorită acestor sfaturi prețioase, am putut să ne aliniem mai bine la tendințele pieței și să identificăm oportunități de creștere.

 Există noi direcții sau strategii pe care doriți să le explorați pentru a vă extinde afacerea? 

Intenționăm să extindem prezența Clean Shoes prin oferirea de francize potrivite antreprenorilor interesați de domeniul îngrijirii încălțămintei. Această abordare nu doar că ne va permite să atingem noi piețe, dar va crea, de asemenea, o rețea solidă de parteneri dedicați brandului nostru.

În cadrul strategiei noastre de extindere, vom continua să inovăm în gama noastră de produse și să oferim servicii care să răspundă nevoilor în schimbare ale clienților noștri. Acest aspect va asigura că brandul nostru rămâne relevant și competitiv pe piață.

În paralel cu dezvoltarea francizelor fizice, vom continua să explorăm și opțiuni pentru extinderea prezenței noastre online. Acest lucru include explorarea de noi platforme de comerț electronic și utilizarea strategiilor digitale pentru a atinge un public extins.

Ce sfaturi ați oferi altor antreprenori mici și mijlocii care își doresc să se implice în comerțul electronic?

  • Investiți timp pentru a înțelege în profunzime nevoile și preferințele clienților pentru a oferi produse și experiențe relevante.
  • Asigurați-vă că site-ul vostru este ușor de navigat și optimizat pentru motoarele de căutare, oferind o experiență de cumpărare plăcută.
  • Utilizați rețelele sociale pentru a vă conecta cu clienții, promovând produsele și construind o comunitate online.
  • Protejați informațiile clienților și asigurați-vă că tranzacțiile online sunt securizate pentru a câștiga încrederea consumatorilor.
  • Fiți flexibili, studiați trendurile pentru a rămâne relevanți într-o piață a comerțului electronic, care mereu e  în schimbare.

Proiectul “Digitalization resource hub for SMEs” este implementat de AIM, cu sprijinul  Proiectului Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie