EDUJOC - JUCĂRII FABRICATE ÎN MOLDOVA, ACUM ȘI ONLINE  | AIMM

EDUJOC – JUCĂRII FABRICATE ÎN MOLDOVA, ACUM ȘI ONLINE 

Edujoc este o afacere fondată de către Victoria Novac și Igor Hîncu pentru a promova educația prin joacă, iar colecția de jucării pe care o crează le oferă părinților, o alternativă eficientă în lupta cu gadgeturile și smartphone-urile de ultima generație .

Ca produsele lor să devină accesibile și pentru moldovenii din diasporă, Victoria și Igor și-au creat magazinul online www.edujoc.md , și au devenit beneficiari ai programului al programului de mentorat ˝ E●comerț: de la zero la profit ˝. 

1. Cum ați început afacerea Dvs în comerțul electronic?

În 2012 am lansat conceptul de educație prin joacă. Inițial organizam ateliere pentru copii, apoi la solicitarea părinților am început și comercializarea jucăriilor educative aduse din România. Producerea propriu-zisă am început-o în 2014. 

Am pornit vânzările online pe rețelele de socializare, apoi am creat site-ul și am continuat să-l promovăm chiar și după ce am deschis un magazin fizic în Chișinău. 

2. Cum ați gestionat primele provocări și obstacole întâmpinate în această industrie?

Comerțul electronic este în permanentă schimbare, iar noi am înțeles cât este de important să ții pasul cu trendurile. 

Clienții ne fac să devenim mai buni, pentru că încercăm ne adaptăm magazinul online după solicitările primite de la ei: 

  • limba de comunicare
  • design
  • versiunea mobilă
  • posibilitatea de plată în cazul în care se fac comenzi din alte țări dar cu livrare în Moldova
  • comenzile surpriză.

Scopul nostru este ca site-ul nostru să fie cât mai prietenos și comod de utilizat pentru cumpărătorii noștri. 

3. Cum ați depășit provocările de pe online și ce lecții importante ați învățat din această experiență?

Cu greu am acceptat faptul că site-ul niciodată nu va fi perfect și pe placul tuturor, întotdeauna este loc de mai bine. 

Și acum discutăm cu clienții noștri atât la magazin cât și cu cei care plasează comanda online, este important pentru noi ca aceștia să aibă o experiență plăcută.

4. Care sunt principalele beneficii pe care le-a adus comerțul electronic afacerii dvs?

Comerțul electronic ne-a ajutat să creștem numărul clienților din diasporă și să primim mai multe comenzi internaționale, dar, în special, faptul că putem livra oriunde în Moldova și în lume, cu un click distanță. Cu ajutorul blogului informăm clienții despre inițiativele noastre sociale, care sunt posibile datorită lor, prin faptul că aleg să cumpere de la EduJoc. 

5.Cum v-a influențat programul de mentorat în dezvoltarea afacerii Dvs în comerțul electronic?

Mentorii noștri Ion Guțu și Victoria Maxim au afaceri în Moldova și înțeleg piața, puterea de cumpărare, preferințele clienților, mai mult – ei sunt și părinți, adică potențiali clienți pentru afacerea noastră. De aceea am apreciat ideile și sfaturile lor pe care urmează să le implementăm.

 6. Care au fost cele mai valoroase sfaturi sau resurse primite de la mentor?

Ion Guțu m-a ajutat să-mi vizualizez afacerea dintr-un alt punct de vedere. Am regândit politica de loialitate, portretul digital, activitatea pe platforme. Acum lucrăm la strategiile de comunicare, pentru că vrem să le separăm pentru clienții online, corporativi și cei care vin la magazinul fizic. 

Un alt sfat a fost integrarea unui sistem de monitorizare a ce se întâmplă pe social media, pentru că noi avem vizibilitate ridicată, dar vânzări puține.Magazinul online EDUJOC poate fi accesat aici.

Proiectul “Digitalization resource hub for SMEs” este implementat de AIM, cu sprijinul  Proiectului Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie