JURISTUL DE GARDĂ: 25-29 SEPTEMBRIE 2023 - AIMM

JURISTUL DE GARDĂ: 25-29 SEPTEMBRIE 2023

Consultări publice asupra Conceptului de modernizare a Codului fiscal

Ministerul Finanțelor anunță despre procesul de consultare a Conceptului de modernizare a Codului fiscal ce vizează armonizarea cadrului legislativ național la prevederile directivelor uniunii europene și perfecționarea cadrului legislativ existent în perioada 2023-2026.

Termen limită pentru propuneri: 05.10.2023

Guvernul a aprobat modificări legislative ce țin de stimularea dezvoltării și utilizării serviciilor electronice

La data de 26.09.2023, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru
modificarea unor acte normative (stimularea dezvoltării și utilizării serviciilor electronice). Acesta urmează a fi remis Parlamentului spre examinare.

Proiectul poate fi consultat aici

Guvernul a aprobat modificări legislative ce țin de facilitarea activității în domeniul alimentar

La data de 26.09.2023,Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru
modificarea unor acte normative (stimularea dezvoltării și utilizării serviciilor electronice). Acesta urmează a fi remis Parlamentului spre examinare.

Proiectul poate fi consultat aici

Comisia mixtă moldo-ucraineană a decis extinderea termenului privind liberalizarea transportului de mărfuri, până la sfârșitul anului 2025

Decizia a fost aprobată în urma ședinței Comisiei mixte moldo-ucrainene privind transportul rutier internațional, desfășurată în perioada 13-14 septembrie curent.

De asemenea, în urma negocierilor, părțile au decis majorarea cotei de autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri în/din țări terțe cu 3000 autorizații. Astfel, contingentul de autorizații destinat operatorilor de transport moldoveni pentru anul 2024 constituie:

  • 7000 autorizații pentru transportul de mărfuri în/din țări terțe și
  • 2200 autorizații pentru transportul ocazional de persoane.

JURISTUL DE GARDĂ este un produs marca AIM, care săptămânal prezintă actualizările legislative relevante pentru IMM-uri. Aici veți găsi: consultări publice, legi în curs de adoptare, legi adoptate și alte informații importante pentru mediul de afaceri.

Acest proiect a fost realizat cu suportul Center for International Private Enterprise și Guvernul Elveției în cadrul Proiectului „ OPTIM Project – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova‘’ realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation.