Directoarea executivă AIM a fost numită vice președinte la Consiliul consultativ al Întreprinderilor Mici și Mijlocii | AIMM

Directoarea executivă AIM a fost numită vice președinte la Consiliul consultativ al Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Pe data de 17 decembrie Consiliul consultativ al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) și-a reluat activitatea pe platforma Consiliului Economic pe lângă prim-ministru. Misiunea Consiliului constă în analiza competitivităţii dezvoltării sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, dezvoltarea competenţelor şi spiritului antreprenorial, precum şi înaintarea recomandărilor de îmbunătăţire a mediului de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii. 

Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii a pledat pentru relansarea Consiliului Consultativ pentru IMM-ri, aceasta fiind o platformă necesară de dialog direct între autorități și mediul de afaceri în cadrul întâlnirilor cu Prim-ministra Natalia Gavrilița, Ministerul Economiei și Infrastructurii Sergiu Gaibu, dar și în propunerile AIM pentru  Planul de acțiuni al Guvernului pentru 2021-2022.

Membrii Consiliului au ales-o în calitate de vice-președintă pe Liliana Busuioc, directoare executivă a Alianţei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Moldova. Președinția Consiliului este deținută de Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

La prima ședință au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale, mediului de afaceri și ai partenerilor de dezvoltare. Participanții au discutat conceptul Programului Național pentru Promovarea Antreprenoriatului și Creșterea Competitivității pentru anii 2022-2026 și au setat prioritățile Consiliului Consultativ al IMM-urilor pentru perioada imediat următoare. 

O mare parte din propunerile de pe Agendă Legislativă AIM se regăsesc pe agendă grupului de lucru. AIM urmează să se implice activ în activitatea grupului de lucru responsabil de elaborarea Programului Național pentru Promovarea Antreprenoriatului și Creșterea Competitivității pentru anii 2022-2026.